Naperőművek, ilst.hu - világítástechnika, napelemes kandeláber, LED világítás

Naperőművek

Naperőmű

Naperőmű típusok

Házi naperőmű, autonóm naperőmű:

125

Hálózatra visszatápláló napelemes rendszer:

126

Naperőmű, házi naperőmű, hálózatra visszatápláló napelemes rendszer

Cégünk fotovoltaikus naperőművei a napsugarakból elektromos áram előállítására képes komplex berendezések. Megújuló energiaforrásnak számítanak. Alkalmazásukkal nem rombolják, szennyezik a környezetet, viszont az energiaszükséglet biztosításával nem is fogják vissza az emberiség fejlődését.

Cégünk fotovoltaikus naperőműveknek két változatát tudja kiépíteni. Az autonóm, házi naperőművek teljes mértékben függetlenek a villamosenergia szolgáltatók hálózatától. A megtermelt, de fel nem használt elektromos áramot akkumulátorokban tárolják. A hálózathoz csatlakozó naperőművek akkumulátor helyett a fel nem használt áramot a hálózatra töltik vissza, illetve ha a napelem segítségével termelt energia nem fedezi a szükségletet, azt a villamos hálózatból pótolja.

Naperőmű telepítésének előnyei között két szempont érdemel különös említést. Hosszútávon képes az üzemeltető energiaköltségének jelentős csökkentésére, illetve megteremti az elektromos áramhoz való hozzájutás lehetőségét azok számára, akik még napjainkban is kívül esnek a villamos energia szolgáltatók hatósugarából.

A villamos energia hálózattól független üzembe helyezésük és működésük következtében ideális megoldás a jellemzően települések külterületén élők, a tanyavilág lakói számára, hogy az ő életüknek is természetes velejárója legyen az elektromos áramhoz való hozzáférés.

A naperőművek kiépítésére a tanyavilág lakói számára pályázaton keresztül lehetőség van támogatás igénylésére:

„Új Magyarország Vidékfejlesztési Program” keretében a kormány célul tűzte ki, hogy 2020-ig elektromos árammal legyen ellátva minden tanya.

A program célkitűzésének megvalósításában a „Tanyafejlesztési Program” nyújt segítséget, amely önkormányzatok és magánszemélyek számára egyaránt elérhető. A programon belül „egyéni tanyavillamosítás” jogcímen lehet pályázni.

Naperőműveinkkel kapcsolatban felmerült kérdéseivel forduljon bátran, bizalommal hozzánk: kapcsolat.